Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли фабричното CD на 147 изход за усилвател?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли фабричното CD на 147 изход за усилвател?

Здравейте!
    Става въпрос за фабричното CD на 147, което не е BOSE.
    Благодаря предварително!

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
    Здравейте!
    Става въпрос за фабричното CD на 147, което не е BOSE.
    Благодаря предварително!
    То BOSE CD няма.
    Всичките са Blaupunkt
    Доколкото знам и двата модела MID и HIGH имат сигнал за усилвателя в багажника.
    sigpic

Comment

Колега има босе, поне колони, ако не се бъркам и радио също има, обикновенно ги монтират на 2 литровите модели!!!!!!!!

всичките имат такива букси!
      Opel Corsa B
      Opel Tigra
      Mercedes A 160
      Mercedes A190 AMG
      Alfa Romeo 147 1.6 ts
      http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Не знам дали има CD Bose, май само в колоните е разликата + subwoofer-a. Мен ме интересува отзад на CD-то да има изход за два чинча

Comment

На мойта имам усилвател с бас каса, оригинална. С оригиналното CD съм в колата. Значи трябва да има

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
            На мойта имам усилвател с бас каса, оригинална. С оригиналното CD съм в колата. Значи трябва да има
            Кой модел ти е юнитът? 937mid или 937high?
            Така ще ориентираш по-лесно колегата
            sigpic

Comment

Така ... според алфистите в английския форум, усилвателят може да се сложи и на двата модела 937.

Прилагам и малко материал, за да стане ясно къде се свързва въпросният усилвател и коя букса за какво е.

п.с. Аз си поръчах подобна екстра, но ще дойде към средата на август и после ще ви кажа как става
              Attached Files
              sigpic

Comment

Тази документация беше доста полезна. Благодаря!

Значи, за да си свържа усилвателя, ще ми трябва нещо такова:

ПП: Ако някой е слагал усилвател на фабричното CD, нека сподели как е станало.
                Attached Files
                Last edited by Conqueror; d.m.y г., 22:20.

Comment

здрасти колеги. Аз имах подобен роблем и ходих при жичкаджийте на любляна 41 и ми го вързаха усилватля дирекно към колоните
                  Alfa Romeo 147 120 h.p. 1.6 16v T.S.

Comment

Малко да съживя темата ...
                    Вчера дойдоха колоните и усилвателят с баса.
                    Сега предстои да си намеря свободно време и да ги монтирам.
                    Ще пиша за резултата
                    sigpic

Comment

За БОСЕ ли става дума Додо?

АКо до сега си нямал, значи след слагането на колните и баса ще се РОДИШ!

Аз лично съм много доволен от БОСЕ-то в колата....
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        За БОСЕ ли става дума Додо?

АКо до сега си нямал, значи след слагането на колните и баса ще се РОДИШ!

Аз лично съм много доволен от БОСЕ-то в колата....
                        Да

Може да се наложи някой ден да ти звънна и да видя кое как е закачено

Надявам се да се подобри звукът и качеството, защото иначе няма да си струва целият този труд
                        sigpic

Comment

Звънкай няма проблем
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Здравейте колеги!!! Относно усилвателя.
                            Ако не е колата с оригинално вграден усилвател "Bose" и бас каса,варианта е усилвателя да взема сигнал от куплунга за тонколоните,защото просто плеъра няма нискочестотен изход за усилвател (камбанки или чинчове или кой както му вика) и трябва музиката да се усилва от усилвателя,а не от самото CD инъче е възможно на входа на усилвателя да му дойде в повече и да "гръмне".
                            На CD което върви пък оригинално с усилвател Bose в багажника и усилвателя е "гепнат" от джамбазите докато колата е пътувала към Вас, просто няма начин да се сложи друг освен оригиналния усилвател "Bose" понеже сигнала от CD-то е специален и само "неговия си "усилвател го възприема (така наречената балансна линия,която предпазва сигнала от смущения и брумове и постоянно сменя поляритета + и -на зихода на CD то а усилватела от своя страна ги приема така на входа си и си ги изправя сам).
                            Така чеее на CD без усилвател Bose местата за връзване на усилвателя са на снимки №1,2 и 3. в зависимост от това с колко входни канала е той и колко от тях искате да свържете.
                            Ако е двуканален входа на усилватела ви трябва нещо като кабела който е на снимка №4 и може да си направите или купите.
                            Ако някой иска да си слуша музика от USB flash или SD карта,трябва да си закупи устройството от снимка №5,което не е никак евтино и един трансмитер за 20-30 лв ще ви свърши същата работа.
                            Кабела с куплунга на снимката който е показал колегата "Conqueror" малко по-нагоре не е за усилвател,а за устройство като на снимка №5, при който гоним обратния ефект (да вкараме сигнал в нашето CD),нооо важната подробност там е,че само кабел с куплунг,без устройство с управляващ сигнал (интерфейс) "няма да стане номера",защото без управляващ външен сигнал входа на CD-то за външен източник,няма да се отвори и "музика няма да чуем".Затова и както вече споменах устройството от снимка №5 е малко скъпичко около 100 тина евро.
                            Ами това е от мен, надявам се да съм ви бил полезен
                            Ако някой има питания или проблеми да пише,а може и лично да дойде-правим всякакви ремонти по ел.частта и механиката специално за алфа 147 и 156 Успех !!!!!
                            Attached Files
                            Last edited by Bojidar Dobrev; d.m.y г., 19:39.

Comment

Working...
                            X